Getuigenis

Ontmoet Thomas

“Er zit juist meer potentieel in de Brusselse scholen dan eender waar en de enige manier om dit potentieel eruit te halen is om les te gaan geven. Al maak je het verschil voor ‘maar’ één klas, toch heb je dan meer impact dan in eender welke andere sector.”

Lees meer »
Teach in Action

KIND ZOEKT LEERKRACHT

Op 1 september was het eindelijk zover: meester Joeri, juf Kirsten, meester Wim, juf Hanne, meester Tom en juf Lisa stonden als eerste Teach for Belgium-leerkrachten lager onderwijs voor de klas. Samen met Karel de Grote Hogeschool stoomden we hen deze zomer klaar om les te geven aan kinderen van het tweede t/m het zesde lesjaar in een Antwerpse basisschool, en zullen hen de komende twee jaar intensief begeleiden. Van het onderwijs droomden ze al langer, en dat het het lager onderwijs moest zijn stond buiten kijf. Dit was hun kans.

Lees meer »
Teach in Action

Leerkracht Brussel: inspirator, kennisdeler, luisteraar, criticus, warmhartige diversiteitsomarmer, lathooglegger

Dat het Brussels onderwijs onder druk staat is geen geheim. Daarom deze ode aan de Brusselse leerkracht. Zoveel meer dan gewoon iemand voor de klas. Het is een inspirator, kennisdeler, luisteraar, criticus, warmhartige, diversiteitsomarmer, lathooglegger. Het is een LeerKRACHT die het beste naar boven haalt bij de Brusselse leerlingen zodat zij met een nieuwsgierige maar kritische blik en een dosis compassie en verbondenheid ons Brussel van morgen vormgeven.

Lees meer »
Teach in Action

Het eerste NEST-jaar onder de loep…

Dit jaar bereikte Teach for Belgium voor de eerste keer, bovenop onze deelnemers en alumni, meer dan 300 actoren uit het onderwijssysteem. Via het Erasmus+ NEST-project alleen al trainden en begeleidden we afgelopen schooljaar maar liefst 50 aanvangsbegeleiders in heel België, die op hun beurt 120 starters ondersteunden. Op Europees niveau werden zelfs meer dan 450 mentoren gevormd en werd er samengewerkt met verschillende ministeries, onderwijsexperten en andere Teach for All-partners. Dat mag in de verf gezet worden!

Lees meer »
Teach in Action

Trek divers talent aan voor je klas #diverseleraarskamer

Net voor de zomer van 2021 werd het project diverse leraarskamer opgestart door Teach For Belgium, in samenwerking met Stad Antwerpen. Dit project kadert in de brede ambitie van Stad Antwerpen om diversiteit in klas en leraarskamers te omarmen. Diversiteit wordt daarbij gezien als een breed begrip: socio-economische klasse, gender, geloof, etnische achtergrond,…

Lees meer »
Teach in Action

Een diverser lerarenteam – Wat denken leerlingen hier zelf van?

Onze samenleving wordt steeds diverser. Ongeveer één derde van de Belgische bevolking heeft een buitenlandse achtergrond. In steden zoals Brussel en Antwerpen is dit respectievelijk zelfs 75% en 54%². Toch wordt het aantal leerkrachten vandaag in Vlaanderen met een migratieachtergrond geschat op amper 5%. Van deze groep is het grote merendeel vooral afkomstig uit onze buurlanden, zoals Nederland of Frankrijk. Het lerarenkorps is dus geen representatieve weerspiegeling van de samenleving van vandaag.

Lees meer »
Het Programma

Hoe zit het met de Summer Training?

Alvorens de deelnemers in de scholen worden losgelaten, volgen ze een intensieve training tijdens de zomer. In dit artikel vertelt Training Coördinator Janne wat de deelnemers allemaal kunnen verwachten tijdens hun Summer Training.

Lees meer »
De Community

Empower Your Student – Amal

Amal volgde secundair onderwijs in Laken en studeert inmiddels voor handelsingenieur in Brussel. Haar eerste jaar aan de universiteit rondde ze met bravoure af, en dat terwijl ze in eerste instantie niet aan deze richting gedacht had. Haar uiteindelijke studiekeuze maakte ze deels dankzij haar leerkrachten.

Lees meer »
Verhalen van deelnemers

“Er is niets anders dat in mij opkomt dat ik zou willen doen.”

Ontmoet Katrien Van Den Bossche, inmiddels staat ze nu al meer dan 6 maanden voor de klas als leerkracht chemie, wetenschappen en Biologie op Regina Pacis in Brussel. Trots blikt ze terug op de afgelopen periode, een nieuwe realiteit is voor haar ingegaan, maar hoe beleeft zij dit allemaal? Wij vroegen haar om de afgelopen 6 maanden in 3 woorden te beschrijven.

Lees meer »

Op zoek naar een specifiek artikel of thema?

Inschrijven voor onze newsletter

* indicates required
NL
This site is registered on wpml.org as a development site.