Op een dag zullen alle leerlingen dezelfde slaagkansen hebben, ongeacht hun socio-economische achtergrond.

Teach for Belgium mobiliseert, selecteert, vormt en ondersteunt geëngageerde mensen die zich willen inzetten als leerkracht in  Belgische scholen met de meeste sociaaleconomische kwetsbare leerlingen. 

Waarom lesgeven met Teach for Belgium?

Netwerk

Je maakt deel uit van een dynamisch netwerk van geëngageerde mensen die zich inzetten voor kwalitatief onderwijs voor alle leerlingen.

Vorming

Wanneer je kiest voor Teach for Belgium volg je in de zomer een intensieve voorbereidende training van 4 weken zodat je met de nodige handvatten kunt starten met lesgeven in september. Vervolgens krijg je doorlopend training en ondersteuning gedurende de 2 jaar van het volledige traject.

Werkgelegenheid

Na de voorbereidende zomertraining ga je in één van onze partnerscholen aan de slag gedurende minimaal twee jaar en ontvang je een salaris als leerkracht vanaf de eerste dag voor de klas. Afhankelijk van je diploma en loopbaanachtergrond geef je (hoofdzakelijk) wiskunde, wetenschappen, Nederlands of Frans.

Ondersteuning

Je wordt gedurende je twee eerste schooljaren intensief gevormd en ondersteund. Dit dankzij 5 vormingsdagen per jaar en individuele ondersteuning van een mentor die je minstens één keer per maand in de klas komt observeren.

Wil je ons steunen?

Vind jij ook dat iedereen in België gelijke onderwijskansen moet hebben?

Dat het onaanvaardbaar is dat de slaagkansen van een leerling nog steeds afhankelijk zijn van zijn socio-economische achtergrond?

Dat we, om de uitdagingen van de 21ste eeuw het hoofd te bieden, absoluut moeten investeren in het onderwijs van toekomstige generaties?

Laat ons dan actie ondernemen en samenwerken voor positieve verandering

Ik doe een gift

Dankzij mijn gift kan Teach for Belgium zijn missie voortzetten en zich inzetten voor kwalitatief onderwijs voor alle jongeren.

Lees meer op onze blog

Ontmoet Alumna Els

In 2017 maakte Els de overstap naar het onderwijs en vervoegde de cohorte Colibro die van 2017 tot 2019 het Teach for Belgium-leiderschapstraject doorliep. Ondertussen

Lees verder »

Ontmoet Alumnus Stijn

In 2021 maakte Stijn de overstap naar het onderwijs en vervoegde de cohorte Meraki die van 2021 tot 2023 het Teach for Belgium-leiderschapstraject doorliep. Ondertussen

Lees verder »