Ontmoet Alumnus Stijn

 

In 2021 maakte Stijn de overstap naar het onderwijs en vervoegde de cohorte Meraki die van 2021 tot 2023 het Teach for Belgium-leiderschapstraject doorliep. Ondertussen geeft hij al ruim drie jaar voltijds les als leerkracht Nederlands in een Franstalige school in Brussel. Wij vroegen hem naar zijn grootste take-aways van zijn deelname en overstap naar de klas.

 

Door mijn deelname aan Teach for Belgium heb ik effectief de volledige overstap gemaakt naar het onderwijs. De zomertraining bij de start van het programma en de tweejarige intensieve begeleiding van Teach for Belgium zijn een droompakket voor de startende leerkracht.  

Wat ik onthou van mijn deelname aan het leiderschapsprogramma zijn enerzijds de praktische handvaten om mijn onderwijsopdracht sterker en beter te kunnen uitvoeren en anderzijds de warme en open gemeenschap waarvan je deel uitmaakt. Alhoewel het niet te onderschatten is als tijdsinvestering, krijg je er behoorlijk wat voor terug: zelfvertrouwen, groeipotentieel en een veelzijdig klankbord. De Teach for Belgium-gemeenschap zorgt ervoor dat je met een open en onderzoekende blik de wereld blijft bekijken. Je zet je op een veelzijdige wijze in op inclusiviteit en gelijke kansen, wat automatisch zorgt voor persoonlijke groei. Het vergroot je wereld en werpt een dam op tegen verzuring. 

 

Het is vaak na interactie met leerlingen dat het soms echt tot me doordringt dat ik het verschil kan maken. Zoals wanneer een voormalige leerling de opmerking maakt dat ik werkelijk in hen investeer, of sterker nog, dat ik de enige ben die echt naar hen luistert. Dit schooljaar hebben een aantal leerlingen me gevraagd of ik hun toch geen les kan geven aangezien ze dit schooljaar geen leerkracht Nederlands hebben. Ondanks mijn volle uurrooster heb ik hen er toch nog bijgenomen. Dit zou ik niet kunnen zonder mijn traject bij Teach for Belgium. De ondersteuning die je als startende leerkracht via het programma krijgt aangeboden is van onschatbare waarde. Zonder de bijdrage van Teach for Belgium zou ik niet de leerkracht zijn die ik vandaag ben.” 

Wil jij net als Stijn de overstap maken naar het onderwijs ? Bekijk hier de mogelijkheden. Misschien maak jij binnenkort ook deel uit van deze bruisende gemeenschap ! 

Meer getuigenissen lezen van onze alumni en deelnemers ? Kik dan hier

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je netwerk!

Lees ook...

Ontmoet Alumna Els

In 2017 maakte Els de overstap naar het onderwijs en vervoegde de cohorte Colibro die van 2017 tot 2019 het Teach for Belgium-leiderschapstraject doorliep. Ondertussen

Lees meer »

Inschrijven voor onze newsletter

* indicates required
NL
This site is registered on wpml.org as a development site.