5 redenen om Teach for Belgium op te nemen in je testament

Op 13 september vieren we de internationale dag van het testament voor het goede doel.  

Teach for Belgium opnemen in je testament, dat betekent iets nalaten aan leerlingen die met minder kansen aan de start komen op school.  

Vijf goede redenen om deze stap vandaag nog te zetten:  

0E1A8743

1 / Er heerst momenteel een onderwijscrisis in ons land: 1 leerkracht op 4 stopt al na één jaar met lesgeven. Er is dringende nood aan effectieve vorming en ondersteuning van startende leerkrachten. De onderwijscrisis heeft nefaste gevolgen voor onze jongeren, en specifiek voor die leerlingen die in kwetsbare omstandigheden opgroeien.

2 / Unieke positionering binnen het onderwijslandschapTeach for Belgium staat midden in het onderwijsveld en werkt samen met verschillende actoren binnen het Belgisch onderwijslandschap. Dit geeft ons de unieke kans om onze praktijken en inzichten snel en efficiënt op te schalen 

0E1A2196

3 / Vorming en ondersteuning: De kwaliteit van ons onderwijs is nooit hoger dan die van haar leerkrachten. Wij richten ons daarom op praktijkgerichte vorming waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Hiermee zorgen we voor duurzame verankering van kennis en attitudes in de dagelijkse onderwijspraktijk.  

0E1A1534

4 / Transparantie: Teach for Belgium volgt strikte voorwaarden voor het transparant en rigoureus beheer van fondsen. Ons jaarverslag is beschikbaar via onze website of op aanvraag per post. Onze inkomsten en uitgaven worden jaarlijks gecontroleerd d.m.v. een externe audit en door donorinfo.be. 

5 / Veranker je nalatenschap: Een testament opstellen is de ideale gelegenheid om je waarden te verankeren en impact te hebben op onze samenleving. Door te geloven in het unieke potentieel van elke jongere, geef je hun alle nodige kansen voor een betere toekomst.

0E1A0027

Meer informatie? 

Ontvang onze gratis brochure voor meer informatie over het opnemen van Teach for Belgium in je testament.  

Voor vragen of meer details, aarzel niet om contact op te nemen met onze verantwoordelijke voor legaten: 

Manoëlle Lantonnois 
manoelle.lantonnois@teachforbelgium.be 
0498/03.80.40  

Vond je dit artikel leuk? Deel het met je netwerk!

Lees ook...

Laat je inspireren!

In Vlaanderen en Brussel zijn verschillende onderwijsactoren aan de slag rond het thema diversiteit en inclusie en meer bepaald hoe we als schoolteams en lerarenopleidingen

Lees meer »

Inschrijven voor onze newsletter

* indicates required
NL
This site is registered on wpml.org as a development site.