Al 10 jaar gaan we samen voor meer onderwijsgelijkheid

Al 10 jaar lang bouwen we samen met onze gemeenschap en het brede onderwijsveld aan een sterker en inclusiever onderwijssysteem.

Nog té vaak heeft de achtergrond van een leerling directe impact op de schoolloopbaan

Sinds haar oprichting in 2013 bouwt Teach for Belgium daarom samen met haar onderwijspartners aan een eerlijker en inclusiever onderwijssysteem en maakt zo leerkrachten én leerlingen sterker en veerkrachtiger.

Want van één ding zijn we overtuigd: de kwaliteit van een onderwijs zal nooit hoger zijn dan de kwaliteit van de leerkrachten.

Inmiddels hebben we 10 jaar expertise opgebouwd, hebben waardevolle inzichten opgedaan en kunnen we terugblikken op 10 jaar zichtbare impact.

De komende jaren willen we dit werk verderzetten en zo een verschil blijven maken voor de leerlingen die het het hardst nodig hebben!

Graag delen we op deze pagina de komende maanden de mooiste verwezelijkingen van de afgelopen tien jaar met jullie en kijken ernaar uit samen met jullie ons jubileum te vieren in voorjaar 2024.

Stay tuned!

Dankzij mijn gift kan Teach for Belgium ook de volgende 10 jaar haar missie waarmaken en zich blijven inzetten voor kwaliteitsvol onderwijs voor àlle jongeren.

10 jaar leiderschapsontwikkelingsprogramma

Al 394 Teach for Belgium-leerkrachten volgden ons leiderschapsontwikkelingsprogramma en gingen aan de slag in één van onze 150 partnerscholen.

10 jaar actief in het onderwijssysteem

Ruim 300 onderwijsprofessionals buiten het programma hadden toegang tot ons trainings- en ondersteuningsaanbod en er werden verschillende intensieve samenwerkingsverbanden opgezet met het onderwijsveld.

10 jaar Impact op leerlingen

Ruim 133.000 leerlingen verhoogden hun leerprestaties

LEER DE TEACH FOR BELGIUM-LEERKRACHTEN UIT ONZE 10e COHORTE KENNEN!

ONTDEK ONZE ARTIKELS

De socio-economische achtergrond van een leerling in België heeft nog steeds een te grote impact op zijn of haar schoolloopbaan. Teach for Belgium wil dat elke leerling écht toegang heeft tot kwaliteitsvol onderwijs.