Al 10 jaar gaan we samen voor meer onderwijsgelijkheid

Al 10 jaar lang bouwen we samen met onze gemeenschap en het brede onderwijsveld aan een sterker en inclusiever onderwijssysteem.

Nog té vaak heeft de achtergrond van een leerling directe impact op de schoolloopbaan. Sinds 2013 bouwt Teach for Belgium daarom samen met haar onderwijspartners aan een eerlijker en gelijker onderwijssysteem en maakt zo leerkrachten én leerlingen sterker en veerkrachtiger.

Want van één ding zijn we overtuigd: de kwaliteit van een onderwijs zal nooit hoger zijn dan de kwaliteit van de leerkrachten.

Inmiddels hebben we 10 jaar expertise opgebouwd, hebben waardevolle inzichten opgedaan en kunnen we terugblikken op zichtbare impact. Dit en nog veel meer deelden we met jullie tijdens ons speciaal evenement:   Let’s Talk about Equity in Education.

De komende jaren willen we dit werk verderzetten en zo een verschil blijven maken voor de leerlingen die het het hardst nodig hebben! Samen kunnen wij de tendens doen keren!

Voor informatie over onze aanpak, professionaliseringstrajecten of samenwerking: info@teachforbelgium.be

Bedankt aan iedereen die op 13 maart bij ons evenement  ‘Let’s Talk about Equity in Education’ was!

Een greep uit de inzichten:

  • kwaliteit en onderwijsgelijkheid gaan wel degelijk hand in hand
  • een stabiel, gelijkgestemd en goed getraind leerkrachtenteam maakt in uitdagende contexten het verschil
  • aanvangsbegeleiding van starters is een must
  • hoge verwachtingen stellen bij leerlingen werkt kansenongelijkheid tegen
 

10 jaar leiderschapsontwikkelingsprogramma

Al 394 Teach for Belgium-leerkrachten volgden ons leiderschapsontwikkelingsprogramma en gingen aan de slag in één van onze 150 partnerscholen.

10 jaar actief in het onderwijssysteem

Ruim 300 onderwijsprofessionals buiten het programma hadden toegang tot ons trainings- en ondersteuningsaanbod en er werden verschillende intensieve samenwerkingsverbanden opgezet met het onderwijsveld.

10 jaar Impact op leerlingen

Ruim 133.000 leerlingen verhoogden hun leerprestaties

LEER DE TEACH FOR BELGIUM-LEERKRACHTEN UIT ONZE 10e COHORTE KENNEN!

10 jaar teach for belgium met ange!

LEES ONZE ARTIKELS

De socio-economische achtergrond van een leerling in België heeft nog steeds een te grote impact op zijn of haar schoolloopbaan. Teach for Belgium wil dat elke leerling écht toegang heeft tot kwaliteitsvol onderwijs.